skipashouders bedrukken

Het gebruik van wikkelfolie is een toepassing die in de transportwereld veel gebruikt wordt om gestapelde producten stevig vast te leggen. Met wikkelfolie kun je alles waarvan je niet wilt dat het gaat schuiven omwikkelen. Niet alleen in de professionele industrie heel handig. Ook handig als je al particulier gaat verhuizen. Omwikkel een kleine kast met cd’s en je bespaart jezelf een hoop werk om alles in dozen te doen en vervolgens weer uit te pakken. In dit artikel meer over de verschillende soorten folie en hun toepassingen. De sterkte van folie wordt gemeten in micron en kan verschillen.

Handwikkelfolie

Wikkelfolie is een rekbare folie die heel geschikt is om pallets te stabiliseren en goederen zo te omwikkelen dat er geen vocht, stof en vuil meer aan kan komen. Hoe dikker de folie, hoe sterker de folie ook is. De sterkte wordt gemeten in micron en kan variëren van 6 micron tot 35 micron. Handwikkelfolie is zoals de naam als aangeeft een folie die je met de hand om producten heen kunt wikkelen voor extra stevigheid en bescherming. Met de hand wikkelen van folie gaat prima voor kleinere ladingen en als je niet heel veel ladingen hoeft te omwikkelen. Het kan intensief best zwaar werk zijn. Voor de grotere wikkelklussen zijn er machines beschikbaar die het zware werk voor je doen.

Machine wikkelfolie

Machine wikkelfolie is folie die meestal groter van formaat is dan de handwikkelfolie. De folie wordt op de machine gezet en de machine omwikkelt het product of de pallet die je wilt beschermen. In de logistiek worden vaak pallets stevig in folie gewikkeld om de producten te beschermen, de pallet stabieler te maken en het vervoer eenvoudiger. Een folie van 6 micron kan een lading dragen tot 150 kg. Met een folie van 35 micron kun je zware ladingen beschermen van meer dan 1000 kg tegen krassen, vocht en stof. Naast verschillende sterkte kun je kiezen uit verschillende breedte maten en kleuren.

Miniwikkelfolie

Met miniwikkelfolie wordt de wikkelfolie bedoeld die zo breed is als dikke tape en waarmee je kleine dingen kunt omwikkelen met of zonder dispenser. Ook miniwikkelfolie is in verschillende maten en sterktes verkrijgbaar en zelfs in verschillende kleuren. Het is altijd handig om die folie bij de hand te hebben, zowel voor professionele toepassingen als voor particulier gebruik. Deze folie is het handigst te gebruiken met een dispenser, net als de handwikkelfolie.

Wikkelfolie dispenser

Met een wikkelfolie dispenser kun je zonder veel moeite de folie wikkelen om de producten of ladingen die je meer stevigheid wilt geven of wilt beschermen tegen krassen, stof en vocht. Er zijn dispensers voor elke maat folie. Welke je het prettigste vindt is een kwestie van uitproberen. Wat zeker is, is dat een dispenser makkelijker werkt dan wanneer je zelf met de hand de folie om de spullen heen wikkelt. Dat wil nog wel eens misgaan en vraagt best wat kracht. Dus voor de bikkel die houdt van spieren kweken is een dispenser overbodig. Ga je voor de makkelijkere weg bestel dan je folie met een dispenser. Er zijn speciale startersets waarin je alles vindt om makkelijk met folie te werken.