De mooiste eilandvakantie in Europa 

fuerteventura

Europa staat niet bekend om zijn vele zonnige of tropische eilanden, toch heeft Europa ook prachtige tropische eilanden. De Canarische eilanden, een eilandengroep onder Spanje en portugal, ten westen van Afrika. Hoewel de archipel eigenlijk in Afrika ligt, zijn het Spaanse eilanden. De eilanden vallen dus onder de EU. Spanje heeft vroeger de eilanden veroverd en sindsdien zijn de eilanden Spaans gebleven. De eilanden hebben allemaal hun eigen specialiteiten, culturen en gewoontes, met een Spaans randje. Op de eilanden heerst heel het jaar een zonnig klimaat, waardoor de eilanden heel het jaar door door toeristen wordt bezocht voor een strandvakantie. De Canarische eilanden bestaan uit 17 eilanden waarvan 7 grote eilanden. Deze zeven bewoonde eilanden zijn:

  • La Parma;
  • El Hierro;
  • Lanzarote;
  • Tenerife;
  • Fuerteventura;
  • Gran Canaria;
  • La Gomera.

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en La Gomera de kleinste. Het één na grootste eiland is Fuerteventura. Dit is een prachtige vakantiebestemming voor de ideale strandvakantie.

fuerteventura

Fuerteventura, zon paradijs

Het is bijna het grootste eiland van de Canarische eilanden, Fuerteventura. Een Langwerpig eiland met een oppervlakte van ongeveer 1658 kilometer. Het is een populaire vakantiebestemming mede door het altijd lekkere weer, de mooie stranden, gezelligheid en voorzieningen. Het eiland is makkelijk te bereiken, het beschikt over een luchthaven in het oosten van het eiland. Zoals de meeste Canarische eilanden is, Fuerteventura ook een vulkanisch eiland, dit is goed terug te zien in het landschap. Het eiland beschikt over genoeg accommodaties om te overnachten, er zijn ook erg veel all inclusive hotels. Aan luxe is op dit eiland geen gebrek.